Congres over duurzame inzetbaarheid 2019

Congres over duurzame inzetbaarheid 2019

Sessieronde 1

 

Ronde 1     Ronde 2    

 

1.1

Werkplaats vitaliteit

 

 

Bent u verantwoordelijk voor vitaliteit en wilt u leren hoe u medewerkers zo goed mogelijk stimuleert om gezond en met plezier te werken? Hoe u slagvaardig beleid creëert waar uw organisatie écht enthousiast van wordt? Dan is de ontdekkingstocht vitaliteit wellicht wat voor u. U leert hoe u:

1.2

Eigenaarschap, eigen regie & duurzame inzetbaarheid: een sprong in het diepe

Eigenaarschap en eigen regie. Het lijken toverwoorden te zijn waar het gaat om het versterken van duurzame inzetbaarheid. Maar wat is het precies? Werkt het nu echt? En vooral: hoe zorg je er voor dat medewerkers meer eigenaarschap tonen en de regie nemen over hun inzetbaarheid? Deze workshop combineert de wetenschappelijke theorie over eigenaarschap en eigen regie en kennis van gedragsverandering bij schaarste met concrete oefeningen om daar in de praktijk mee te werken, direct vanaf je volgende (werk)dag.  

Spreker: Kim Schumacher, senior adviseur duurzame inzetbaarheid

1.3

Best practice - Hago Next

 

 

Hago Next is een topdriespeler in de markt voor schoonmaakbedrijven. Het kon anders in de schoonmaakbranche. En daarom doet Hago Next het anders. De schoonmaker bepaalt zelf hoe het weer schoon wordt, geholpen door de nieuwste technologie en gestimuleerd door coaches. We werken met een schoonmaakmodel dat uitgaat van de waarden en wensen van alle betrokken partijen. Roy vertelt over hun ontdekkingsreis naar betekenisvol werk, het anders doen in de wereld van schoonmaak en het niet meer geloven in schoonmaak alleen. Op weg naar de nieuwe norm. 

Spreker: Roy Ploum, directeur Hago Next

1.4

Kosten/baten tool DI

 

 

TNO en NPDI hebben een rekentool ontwikkeld die direct inzicht geeft (in €) in wat duurzame inzetbaarheid een bedrijf oplevert. Met het inzicht in kosten en baten, kunnen werkgevers tot verantwoorde investeringsbeslissingen komen.  

De tool maakt gebruik van unieke referentiedata over duurzame inzetbaarheid afkomstig uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) en de Werkgeversenquête Arbeid (WEA), die TNO samen met het CBS beheert. De tool wordt jaarlijks ge-update met deze data.  

Spreker: Guido Welter, adviespartner NPDI