Congres over duurzame inzetbaarheid 2019

Congres over duurzame inzetbaarheid 2019

Sessieronde 2

 

Ronde 1     Ronde 2    

 

2.1

Ontdekkingstocht vitaliteit

 

 

Bent u verantwoordelijk voor vitaliteit en wilt u leren hoe u medewerkers zo goed mogelijk stimuleert om gezond en met plezier te werken? Hoe u slagvaardig beleid creëert waar uw organisatie écht enthousiast van wordt? Dan is de ontdekkingstocht vitaliteit wellicht wat voor u. U leert hoe u:

2.2

Eigenaarschap & duurzame inzetbaarheid: hoe te bevorderen?

Eigenaarschap. Het lijkt een toverwoord te zijn waar het gaat om duurzame inzetbaarheid verbeteren. Wat is het precies? Werkt het nu echt? En vooral: hoe zorg je er voor dat medewerkers meer eigenaarschap nemen over hun inzetbaarheid? Antwoorden hierop en meer in deze presentatie gebaseerd op het uitgebreide literatuuronderzoek van AWVN “het bevorderen van eigenaarschap bij laagopgeleiden om te werken aan de eigen duurzame inzetbaarheid”. 

Spreker: Kim Schumacher, senior adviseur duurzame inzetbaarheid
 

2.3

Best practice

 

 

 

Volgt.

2.4

Kosten/baten tool DI

 

 

TNO en NPDI hebben een rekentool ontwikkeld die direct inzicht geeft (in €) in wat duurzame inzetbaarheid een bedrijf oplevert. Met het inzicht in kosten en baten, kunnen werkgevers tot verantwoorde investeringsbeslissingen komen.  

De tool maakt gebruik van unieke referentiedata over duurzame inzetbaarheid afkomstig uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) en de Werkgeversenquête Arbeid (WEA), die TNO samen met het CBS beheert. De tool wordt jaarlijks ge-update met deze data.  

Spreker: Guido Welter, adviespartner NPDI