Sessies

Bekijk alle sessies in ronde 1 & 2 en maak uw keuze!

Sessieronde 1: 13:30 - 14:45
Sessieronde 2: 15:15 - 16:30

Prof. dr. Aukje Nauta
Keynote

21st century needs

Velen hebben de mond vol over het belang van 21st century skills, maar passen die eigenlijk wel bij 21st century needs van mensen? In haar keynote bespreekt Aukje Nauta in hoeverre de werkcontext van vandaag aansluit, en beter kan aansluiten, bij wat mensen willen en nodig hebben. Daarbij presenteert ze recente onderzoeksresultaten van het Nationaal Onderzoek duurzame inzetbaarheid 2018 dat Factor Vijf samen met Vakmedianet uitvoerde bij enkele duizenden HR-professionals.

Prof. dr. Aukje Nauta

Prof. dr. Aukje Nauta

Aukje Nauta is mede-eigenaar van Factor Vijf Organisatieontwikkeling. Tot 2016 was ze bijzonder hoogleraar 'Employability in werkrelaties' vanwege de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek aan de Universiteit van Amsterdam, en kroonlid SER. Studeerde organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Promoveerde op conflicthantering in organisaties. Werkte achtereenvolgens bij TNO, Randstad en UvA. Interessegebieden: duurzame inzetbaarheid, vernieuwing van arbeidsrelaties, conflicthantering, organisatieontwikkeling en sociale innovatie. Foto: Lighthouse Studio Breda

Keynote

De menselijke kant van digitale transformatie

Het tempo van technologische innovatie is in de afgelopen jaren zo groot dat bedrijven hun digitale mogelijkheden met een verbazingwekkende snelheid hebben versterkt. In het gesprek gaat het vaak over technologie, maar welke impact heeft deze transformatie op de mens in organisaties? Hoe geef je vorm aan de menselijke kant van digitale transformatie? Hoe geef je vorm aan leren, ontwikkelen en inzetbaarheid als de wereld zo snel verandert? Hoe bouw je aan een cultuur waarin digitaal werken ook echt werkt? HOE?!...

Albert Goldsteen

Als ondernemer en adviseur helpt Albert Goldsteen organisaties bij het versterken van het potentieel van mensen. Hij is oprichter van adviesbureau Goudsteen & Company en interim- en searchbureau Gouden Gasten. Albert gaf in de afgelopen jaren mede vorm aan honderden ontwikkel- en veranderprogramma’s. Daarnaast hielp hij meer dan honderdvijftig organisaties, waaronder Enexis, Erasmus Universiteit en Pon, bij strategieformulering, complexe veranderopgaven en het vergroten van wendbaarheid.

Keynote

Beste Practice: DSM FIT – Een duurzame aanpak van duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid, een onderwerp waar al veel over gezegd is maar waarbij de uitvoering soms lastig is. Ook bij DSM werd lang geworsteld met het onderwerp. Recent is deze worsteling omgezet in een gestructureerde aanpak, die inzet op een duurzame aanpak van duurzame inzetbaarheid. Vanuit DSM FIT wordt een inzetbaarheidsbeleid uitgerold die er op gericht is dat medewerkers gedurende hun loopbaan waarde toevoegen aan zichzelf en daarmee aan DSM.

Jeroen Kluytmans

Na zijn studie Chemische Technologie aan de universiteit van Eindhoven begon Jeroen 15 jaar geleden bij DSM. Via verschillende functies binnen R&D en Manufacturing ontdekte Jeroen zijn passie voor het omzetten van strategische vraagstukken naar zichtbaar ander gedrag van medewerkers en managers op de werkvloer. Deze passie leidde hem uiteindelijk naar de functie van Manager Employability binnen DSM Nederland. Samen met het DSM FIT werkt hij aan de inzetbaarheid van alle medewerkers van DSM in Nederland.

Keynote

Reframing Leven Lang Leren: van moeten naar willen leren

Door de dynamiek op de arbeidsmarkt is Leven Lang Leren een belangrijke pijler onder Duurzame Inzetbaarheid. Politieke en economische motieven maken duidelijk waarom we moeten leren: het credo is `learn to earn!’. Maar het uiteindelijke effect van deze benadering is juist dat mensen minder leren: onzekerheid en angst zetten een rem op leren en experimenteergedrag. Hoe zet je met vernieuwend HR-beleid leren en ontwikkelen werkelijk centraal in je organisatie? Wat kan een sterkepunten benadering daarin betekenen?

Sonia Sjollema

Na haar studie klinische psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie is Sonia Sjollema bij diverse adviesbureaus werkzaam geweest. Vanuit haar praktische ervaring op het gebied van HRM en organisatieontwikkeling richt zij zich als directeur NSvP - Kenniscentrum Innovatief in Werk - op vernieuwing op het gebied van mens en werk. De NSvP stelt de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen er uit ziet en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. Meer informatie: www.innovatiefinwerk.nl.

Profiteer van korting

Meld u zich met twee of meer collega's aan, dan betaalt u slechts € 325,- (i.p.v. € 425,-).

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.