Sessies

Bekijk alle sessies in ronde 1 & 2 en maak uw keuze!

Sessieronde 1: 13:30 - 14:45
Sessieronde 2: 15:15 - 16:30

Keuzeronde 2 1
15:15 - 16:30

Teamflow: optimaal presteren in teamverband

Hoe komt er meer energie en flow in een team, zodat de teamleden minder stress ervaren en productiever zijn? Organisaties profiteren van teams die optimaal presteren en effectief samenwerken. Voor de teamleden levert dit bovendien meer energie en werkplezier op. In deze sessie leer je wat er nodig is om binnen teams blijvend te profiteren van inzet van alle teamleden en hoe je dit vanuit HR kunt stimuleren én beïnvloeden.

Maarten Fijnaut

Het is de passie van Maarten om organisaties te helpen met duurzame groei. Groei die zorgt voor meer plezier en succes. Hij biedt inzicht, prikkelt deelnemers en motiveert om te oefenen met ander gedrag. Hij creëert een setting waarbij leren, oefenen en reflecteren centraal staan. Met interactieve sessies zorgt hij ervoor dat organisaties en individuen met meer plezier effectiever en efficiënter gaan werken. Met zijn pragmatische en energieke werkwijze komen deelnemers uit de comfortzone willen ze direct aan de slag.

Keuzeronde 2 2
15:15 - 16:30

Kosten-baten tool DI

Kosten-Baten tool DI maakt productiviteitsverspilling en effectieve maatregelen inzichtelijk

TNO en NPDI hebben een rekentool ontwikkeld die direct inzicht geeft (in €) in wat duurzame inzetbaarheid een bedrijf oplevert. Met het inzicht in kosten en baten, kunnen werkgevers tot verantwoorde investeringsbeslissingen komen. De tool maakt gebruik van unieke referentiedata over duurzame inzetbaarheid afkomstig uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) en de Werkgeversenquête Arbeid (WEA), die TNO samen met het CBS beheert. De tool wordt jaarlijks ge-update met deze data.

 

Guido Welter

Na verschillende functies als HRM manager, HR consultant en innovatiemanager helpt Guido als Gids en Startmotor Duurzame Inzetbaarheid bedrijven bij het realiseren van DI op organisatie- en medewerker-niveau. Als adviespartner van het NPDI zet hij bij analyse, advies en programmamanagement kennis, online tooling (van onder andere TNO) en netwerkpartners van het NPDI in. Ook is Guido ontwikkelpartner van de KOBA-DI tool.

Keuzeronde 2 3
15:15 - 16:30

Leer anders kijken. Ontregel je blik op actuele HR thema’s

Zet je zintuigen op scherp en wordt in 30 minuten klaargestoomd om binnen jouw organisatie creatief denkvermogen en vitaliteit op een nieuwe manier te benaderen. Leer wat de meest actuele HR thema’s zijn en ervaar hoe creatieve interventies hier een rol in kunnen spelen en bijdragen aan oplossingen. Ontdek de meerwaarde van kunst en cultuur voor jouw medewerkers en bekijk duurzame inzetbaarheid door een nieuwe bril. Want cultuur werkt, altijd overal en voor iedereen!

Margot van der Meer & Anne Vos

Margot van der Meer en Anne Vos zijn ambassadeurs op het gebied van Kunst & Cultuur. Zij hebben bij diverse culturele instellingen in het land gewerkt en uiten hun passie nu door zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met cultuur. Cultuur ontregelt, verbroedert, inspireert en zou volgens hun naast de fruitmand op jouw werk aanwezig moeten zijn.

Keuzeronde 2 4
15:15 - 16:30

Ervaar het zelf in deze proeverij van duurzame inzetbaarheidsproducten

Medewerkers in beweging krijgen zodat ze zelf aan de slag gaan met hun vitaliteit is dé sleutel voor een succesvol beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Awareness creëren helpt daarbij. Hoe? Ervaar het zelf in deze sessie en merk wat het met u doet, wanneer u zelf gebruik maakt van: stoelmassage, stressmetingen, bewegingspatronen, etc.

Geraldo Kumeling

Geraldo Kumeling is adviseur duurzame inzetbaarheid. Hij begeleidt organisaties bij het realiseren van gezonde arbeidsomstandigheden en werkbare arbeidsverhoudingen. “Voor iedereen een gezonde werkplek, met ruimte voor persoonlijk groei en inspraak”

Porto Franco

Porto Franco is adviseur/veiligheidskundige en auteur arbeidsomstandigheden. Hij ondersteunt organisaties op strategisch, beleidsmatig en operationeel niveau bij het verbeteren van de veiligheid en gezondheid. Hij werkt praktijkgericht en ondersteund zijn workshops door voorbeelden uit zijn rijke ervaring. “Door alle lagen te betrekken, voorkom ik dat er een tunnelvisie ontstaat.”

Keuzeronde 2 5

Pragmatisch aan de slag met duurzame inzetbaarheid!NIEUW!

Onze interactieve workshop kenmerkt zich door de 3 B’s, te weten de bewustwording wordt getriggerd (oordeelvrij & individueel), vervolgens wordt er gekeken naar bewegen (= veranderen; wat kan er meteen aangepast worden (een eerste micro stap)) om af te sluiten met borgen (hoe de eerste kleine stap écht te implementeren is vanaf dat moment). Daarbij gaan we altijd uit van de 10 energizers. Ben je benieuwd naar deze energizers? Hoe jij (en daarmee je organisatie) hiermee concreet voordeel kunt doen? Meld je dan aan!

Peter Kuijper

Peter Kuijper (2 september 1965) Sinds 1992 mag ik genieten van het ondernemerschap. Na mijn studie technische bedrijfskunde in Twente en 2 jaar loondienst ben ik een handelsonderneming gestart in halffabrikatenvan non-ferro metalen (hoofdzakelijk aluminium). In 2004 stelde ik mijzelf de vraag ‘hoe lang kan een mens zo immens hard werken op weinig slaap, met nauwelijks bewegen, op ongezonde voeding incl. te veel alcohol, etc...?’ Deze vraag heeft mijn leven positief op z’n kop gezet. Eerst voor mijzelf, vervolgens voor een iets grotere kring om aansluitend in januari 2013 de deuren van Mind&Health te kunnen openen. Sindsdien is het harde werken niet gestopt, echter het gaat nooit meer ten koste van mijzelf en mijn (nabije) omgeving...

Profiteer van korting

Meld u zich met twee of meer collega's aan, dan betaalt u slechts € 325,- (i.p.v. € 425,-).

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.