Sessies

Bekijk alle sessies in ronde 1 & 2 en maak uw keuze!

Sessieronde 1: 13:30 - 14:45
Sessieronde 2: 15:15 - 16:30

Geraldo Kumeling
Porto Franco
Keuzeronde 1 1
13:30 - 14:45

Smart Crafting: slimmer sleutelen aan een baan op maat

Werk staat nooit stil. Banen en beroepen lijken zelfs steeds sneller te veranderen. Waarborg duurzame inzetbaarheid door medewerkers zelf het gereedschap te geven om hier slim en snel op te anticiperen. Laat hen bijvoorbeeld als team aan hun taken sleutelen om werk onderling meer passend te maken en houden. We gaan het hebben over wat Smart Crafting kan betekenen voor de duurzame inzetbaarheid en hoe het eruit kan zien.

 

Luc Dorenbosch

Dr. Luc Dorenbosch (1978) studeerde Human Resource Studies en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast werkte hij van 2008 tot 2016 als onderzoeker bij TNO. Momenteel werkt hij als baaningenieur en daarnaast voor twee dagen per week als Programma Manager bij de NSvP. Zijn onderzoeks- en interventiegebied is de manier waarop job crafting en job engineering functies kunnen verduurzamen, zodat werknemers gemotiveerder, gezonder en met meer voldoening hun werk kunnen blijven doen. Als baaningenieur brengt hij deze kennis naar de praktijk.

Keuzeronde 1 2
13:30 - 14:45

Futureproof HR – Hoe sluit HR aan op de (exponentieel) veranderde omgeving?

De effectiviteit van een aanpak gericht op macht en beheersing neemt af; het tempo van verandering neemt toe; de arbeidsmarktsituatie verslechtert; stressniveau stijgt; duurzame inzetbaarheid staat onder druk ... en hoe ga je hier als HR-afdeling mee om?

Marcel van Marrewijk

Marcel is econoom, bedrijfskundige, lector, onderzoeker, organisatie-adviseur en auteur die mensen en organisaties ondersteunt in de transformatie naar effectieve, verbindende en meer mensgerichte manieren van werken. Zijn bekendste boek is “Handboek Organisatieontwikkeling – bouwstenen voor beter organiseren”. Marcel is mede-eigenaar van Workmetrics BV en is als lector verbonden aan Hogeschool SDO. Hij was o.a. directeur Great Place to Work Nederland en werkzaam voor de Rotterdam School of Management.

Keuzeronde 1 3
13:30 - 14:45

Sustainable workforce in een strategische transitie

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Automatisering gaat naadloos over in robotisering. Robot CaseCrunch verslaat advocaten bij het voorspellen van uitkomsten van geschillen. Nog dit jaar is de robottruck in Zweden een feit. Wat betekent dit voor de strategie van bedrijven? Hoe vertaalt zich dit naar de workforce? En wat zijn de effecten als de workforce niet voldoende aansluit? HR is misschien wel meer dan ooit relevant op de directietafel. Tijdens deze sessie geven Alex Volleman en Stefan Duran je inzicht hoe jouw workforce sustainable blijft in deze uitdagende tijd en welke early warning signs er zijn die kunnen duiden op een mismatch.

Alex Volleman

Alex heeft een jarenlange internationale HR-leiderschapservaring bij toonaangevende internationale bedrijven. HIj heeft meerdere opinie publicaties gedaan op het gebied van HR-strategie en (verzekerbare) arbeidsvoorwaarden. Momenteel is hij head Human Resources & Services bij elipsLife.

Stefan Duran

Stefan is branch head Benelux bij elipsLife en opereert al jaren in leadership teams bij internationale verzekeraars op het gebied van pensioen en inkomen. Hij heeft meerdere opinie publicaties gedaan op het gebied van HR-strategie en (verzekerbare) arbeidsvoorwaarden.

Keuzeronde 1 4
13:30 - 14:45

Succesvolle praktijkvoorbeelden - de geïntegreerde aanpak

Hoe werkt duurzame inzetbaarheid in de praktijk? Hoe creëer je een positieve trendbreuk in de ziekteverzuimcijfers? En hoe borg je resultaten voor de langere termijn? We laten zien hoe het kan met aansprekende voorbeelden rechtstreeks uit de praktijk. We nemen u o.a. mee in onze werkwijze bij een zorgorganisatie met +/- 4000 medewerkers, waar een geïntegreerde aanpak concrete resultaten opleverde. We laten zien hoe uw inzicht bijdraagt aan het realiseren van concrete doelen.

Geraldo Kumeling

Geraldo Kumeling

Geraldo Kumeling is adviseur duurzame inzetbaarheid. Hij begeleidt organisaties bij het realiseren van gezonde arbeidsomstandigheden en werkbare arbeidsverhoudingen. “Voor iedereen een gezonde werkplek, met ruimte voor persoonlijk groei en inspraak”

Porto Franco

Porto Franco

Porto Franco is adviseur/veiligheidskundige en auteur arbeidsomstandigheden. Hij ondersteunt organisaties op strategisch, beleidsmatig en operationeel niveau bij het verbeteren van de veiligheid en gezondheid. Hij werkt praktijkgericht en ondersteund zijn workshops door voorbeelden uit zijn rijke ervaring. “Door alle lagen te betrekken, voorkom ik dat er een tunnelvisie ontstaat.”

Keuzeronde 1 5

Zie jij door alle techniek het bos nog?NIEUW!

Toenemende digitalisering vraagt van medewerkers continue bereidheid om zich te verdiepen in nieuwe of vernieuwde systemen. Wat betekent dit voor de werknemer en maakt het uit tot welke leeftijdscategorie je behoort? Beïnvloedt deze continue verandering de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers? Waar hebben medewerkers in de praktijk behoefte aan? In de presentatie gaan we met deze vragen aan de slag.

Anke Algera

Anke Algera is werkzaam als voorzitter binnen Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) en is een professional organizer. Ze heeft zich gespecialiseerd in het coachen van medewerkers op hun werkplek in kantooromgevingen en het geven van trainingen aan groepen medewerkers voor zowel profit als non-profit organisaties.

Cathy Hoekstra

Vanaf 2000 ben ik werkzaam als trainer en coach onder de naam Kate Organizing. Mijn werkterrein is de zakelijke markt, onder andere scheepvaartbedrijven, gemeentes, industriële bedrijven en technische bedrijven. Met mijn begeleiding boek ik vooral veel effect bij mensen die vanuit de werkvloer opgeklommen zijn naar de managementlaag. Zij hebben veel kennis van het bedrijf en kunnen de hulp in het organiseren van hun werk goed gebruiken en inzetten.

Profiteer van korting

Meld u zich met twee of meer collega's aan, dan betaalt u slechts € 325,- (i.p.v. € 425,-).

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.